Eeste paar dagen in Sydney.
Blijf op de hoogte en volg Christien
24 November 2007 | Australië, Sydney
Ik heb net even het bericht overgelezen van wat ik als laatste geschreven had. Dat was niet het hele verhaal helaas.
Maar goed het is vandaag alweer zaterdag. Ik ben wel op internet geweest maar had geen tijd om verhaal te tikken.
Ik ben die woensdag dus mijn zaakjes gaan regelen. In de avond even naar een kroegje gegaan. Was gezellig. De volgende dag heb ik dat hostel verlaten voor een hostel 1 of 2 straten verderop. Ik moest hier namelijk even naartoe om mijn pakketje op te halen en toen vond ik het er heel leuk uitzien dat ik vroeg of ze plaats hadden en dat hadden ze. Het was van de zelfde eigenaar en organisatie als van waar ik zat. Dus ook even duur.
Maar dat verhuizen was een ramp! Ik moest namelijk weer inpakken en ik had ook gewoon wat losse zakjes en mijn jas en trui die paste niet in mijn rugzak. Dus vroeg in de morgen met een backpack op mijn rug, kleine rugtasje en handtas in mijn ene hand en in de andere hand alle tasjes. Nou dan weet je natuurlijk dat het klungelen wordt.
Ik daar aangekomen kwam ik in een kamer met houten vloer. Echt heel mooi! Maar wel oud. En dat kon je aan mijn bed zien, en dan heb ik het nog niet zozeer over mijn matras, maar over mijn kussen. Wat ziet die er verracht uit. Dat wil je echt niet weten.
Toen ben ik die dag gaan winkelen en niet te vergeten dwalen. beetje rond gewandeld.
Volgende dag ben ik weer gaan winkelen. Ik was op zoek naar een goede zonnebril. Dat is zeer moeilijk te vinden. Hij moet echt goed zitten. Ik ben donderdag naar verschillende winkels gegaan. Misschien wel 14 zonnebrilzaken bezocht. En bijna overal kwam ik terecht bij 1 bril van een merk. En dat was een bepaald model van Oakley. Deze gaf het meeste bescherming. en zat goed op mijn hoofd. Alleen de prijs viel me een beetje tegen. Hij koste bij alle winkels $ 450,- Er was er eentje die discount gaf. Hier kon ik hem voor $405,- krijgen dit betekend 238 euro dit is me een beetje te duur. Ben nog aan het twijfelen. Want een zonnebril is voor mij helemaal belangrijk. Maar nu genoeg over die zonnebril.
Ik heb toen ik thuis was van Lennard een nummer gekregen van een vriend van hem. Die hier woont. Dus had contact met hem gezocht. En zou vrijdag een kop coffee gaan drinken met hem. We hadden om 12 uur afgesproken. Maar weet je, in australie mag je gewoon te laat komen...
Toen hij gearriveerd was gingen we met de auto naar Bondi. Dit was nog ruim een half uur rijden. Daar aangekomen zijn we van een lekkere kop coffee gaan genieten, was zo lekker.
En daarna zijn we naar Bondi beach gelopen. Helaas was het geen helder weer. Want anders had ik heel veel photo's geschoten.
daarna heeft ie me Kingskross laten zien. Het red light district van Sydney. En daar in de buurt ergens werkt hij als bartender en in een wijnerij. Liet ie me zien zodat ik in de avond naar hem toe kon komen. Die avond ben ik dus een cocktail bij hem gaan drinken. Een maat van hem was jarig. Maar omdat ie moest werken en zijn vrouw ook had ie geen plannen die avond dus vierde ze het bij hem in het restaurant. Was gezellig. Toen ik weer terug moest naar mijn hostel was het iets minder de straat is niet zo heel veilig. Maar goed ik was niet alleen en ik leef nog steeds dus alles is goed.
Volgende dag zijn we in de avond uit eten gegaan in een restaurant wat niet echt was weggelegt voor backpackers. Zeer luxe en romantisch. Daarna zijn we naar een bar gegaan waar zijn maat van gister was. en daarna zijn we naar een over de top club gegaan. Zo'n club zal je niet vinden in nederland. Niet normaal.
Volgende dag, vandaag kwam ik erachter dat toen ik foto's in restaurant gemaakt had. Ik waarschijnlijk fototoestel op tafel gelaten had. Maar het kan ook zo zijn geweest dat ik hem in de bar ben vergeten. ik weet het niet vandaag achter aangaan. Ik ben er erg verdrietig om want niet zozeer mijn fototoestel maar vooral mijn foto's van HongKong stonden erop. Maar ik blijf positief en misschien wordt ie gevonden. I hope
Ik heb vandaag niet veel kunnen doen want mijn jas had ik bij iemand laten liggen en het regende ik kon echt de deur niet uit. En niemand van het hostel ging weg die niet werkte dus was gezellig op het dak.
Wat ik nog vergeet te schrijven was dat ik gister aan het wandelen was door de botanical gardens heel mooi! je heb er allemaal leuke gekke beesten.Bijzonder grote vleermuizen. En hele mooi gekleurde parkieten. en nog meer dieren. om over de bloemen en planten maar niet te beginnen.. Je kijkt je ogen uit. Heel mooi allemaal. Maar ik was een beetje hyper en kon mijn rust maar niet vinden. De zakenmensen gaan vaak naar zo'n park om even tot rust te komen. Dus ik dacht ik ga gewoon zitten. Ik zitten..... hoor ik me toch rockmuziek. En het trok echt mijn aandacht. Ik ben het gaan volgen. en vervolgens keek ik recht voor me. Zonder dat ik wist dat ik daar was, stond ik voor het opera house!
AHAHAH!!!! Heel gaaf!
Toen stond er een Idol busje ergens bij een boompje. Ik verder lopen... Waren ze Idols aanhet opnemen. Toen ben ik daar gaan kijken. Dit was echt heel leuk. In holland kijk ik het niet maar hier was het echt heel anders. En zondag is de grand finale. ik denk dat ik er wel even langs ga. Ik zit er 15 minuten lopen vandaan.
Ik ga volgende week denk ik ook even naar Willoughby dat is de wijk waar Quantel zit. Zit hier ruim een uur vandaan. Hoe bedoel je grote stad. Sydney is echt niet te vergelijken met amsterdam. Je kan 1,5 uur rijden en nog in de Sydney zijn. en dan bedoel ik niet doordat je in de fille staat.
Ik stop er weer even mee.
Ciao!
24 November 2007 - 08:35
Louise:
Jeetje An, wat een avonturen! Een zonnebril is heel belangrijk, aangezien jou ogen overgevoelig zijn moet je wel een goede bril kopen, misschien niet de allerbeste maar wel een die echt je ogen beschermt. En aangezien je soms dingen kwijt raakt (ik hoop dat je je fototoestel nog terugvindt), zou ik maar niet die hele dure kopen.
Je belde me nu net... leuk! Het is hier zaterdag ochtend en bij jou is het zondag middag, das wel vreemd.
Eet smakelijk bij de Mac Donald (?!) zo direct. En veel plezier. Zorg goed voor jezelf.
Louise -
24 November 2007 - 13:46
Cora:
Hallo Christien
Wat een verhaal en dat allemaal in een zeer korte tijd.Als je ergens naar toe gaat ,bind de spullen die meeneemt met touwtjes aan je vast??(Grapje).
Veel plezier met de finale van Idols en tot de volgende mail.
Groetjes Cora, Ruud en Remco
24 November 2007 - 17:46
Bastiaan:
Ik vind je stoer!!
GOED BEZIG
veel plezier verder, ik wacht op je volgende verslag! -
24 November 2007 - 23:56
Mama:
Je was wel vroeg, heb je dit verslag geschreven voordat je naar bed ging? Neem je niet te veel risico, zo 's avonds laat alleen op straat. Als je aangesproken wordt, gewoon doorlopen hoor!! Het is wel belangrijk dat je een goede zonnebril hebt, maar volgens mij kan het heus wel een stuk goedkoper. Je schrijft je ervaringen leuk op. Het leest lekker. -
26 November 2007 - 08:12
Christien:
Vroeg??? Ik heb dit s'avonds laat voor het eten geschreven. Ik begrijp ook niet dat die tijd er staat ik denk dat dat de nederlandse tijd is.
Eergister zijn er nieuwe nederlandse meiden aangekomen. En die vertelde me hun verhalen. En raadde me dus echt aan niet die dure zonnebril te kopen in verband met de outback. Hij zal heel vies worden en beschadigen.
En ik had afgesproken om gister te gaan winkelen met Rob. Hij moest ook een nieuwe zonnebril kopen.
Dus zondag zijn we gaan shoppen. Dit word hier altijd op zondag gedaan dan is bijna iedereen vrij. We zijn naar Bondi Junction gereden. Hier heb je een grote mall.
Maar ik kwam weer bij Okley uit. Ik vertelde die mensen dat ik een goede zonnebril wou hebben maar moest echt goedkoper. En dan zou ik op de terug weg wel die goede kopen. bla bla bla.
Vervolgens kwam ik uit bij een merk Mui jim ook weer duur. dat was niet wat ik bedoelde. Vervolgens begrepen ze het en kreeg ik een goedkopere bril op mijn kop wat ook polorized is. Omdat ie goed zat en goedkoper was heb ik hem gekocht. Nu heb ik een Guess bril. Hij was eigenlijk ook duur maar ik heb er 25 procent korting op gekregen. Ik heb er nu honderd voor betaald. Dat is redelijk.
En Rob vond dat ik me als een undercover australier moest gedragen en kleden. Dus we zijn ook nog eens voor kleding gaan shoppen. Hij heeft een jurkje voor mij gevonden. Het is een jurkje wat ik niet echt zou kopen, want hij komt misschien 25cm boven mijn knieen. Maar hij is niet ordinair ofzo. En iedereen draagt hier korte jurkjes want het is hier gewoon heel warm. Ik ben er wel blij mee.
Helaas ben ik gister niet meer naar Idols geweest. Omdat ik uit eten ben gegaan. Ik ben naar een japaner gegaan. was lekker eten. Het is hier zo vreemd. De mensen kijken niet raar op als je je eigen drinken meeneemt. Is hier gewoon heel normaal. Voor ons is dat toch een beetje vreemd.
Ook heb ik gister een onwijze gave prive sightseeing tour gekregen. we zijn met de auto over harbour bridge en naar de overkant van het opera house op een heuvel gereden. Heel gaaf. Hier had je heel mooi overzicht over een gedeelte van Sidney. Ongelovelijk.
Helaas geen foto's kunnen maken. Want mijn camera is niet meer gevonden. Maar ik laat uit Hong Kong een nieuwe cybershot komen. Hier in Australie lopen ze erg achter met elecktronica. Mijn toestel is hier heel duur. Terwijl ik hem in HongKong een stuk goedkoper heb gezien en de nieuwere met 12 mp is er ook al en goedkoper dan dat ik ervoor betaald heb. Dus over 2 weken zal ik weer een camera hebben.
Hier baal ik dan weer van want ik wou eigenlijk naar David Beckhem Manchester United die morgen gaat spelen. en ik dacht nou ik heb geen camera dus ga er maar niet heen maar iedereen in mijn hostel gaat erheeen en nu ben ik te laat het is uitverkocht en ik ben heel jaloers....
Dus dat word misschien een keer tijd om uit te rusten. vroeg mijn bedje in. Want ik ben er nu nog net geen week en ik ben nog moe...
Vandaag is er niet veel uit mijn handen gekomen. Het was warm en ben naar het park gegaan en heb daar naar mijn radio onder het genot van een hapje en een drankje zitten luisteren.
Heerlijk is dat.
Ik heb inmiddels ook weer andere huisgenootjes. Ik zit met twee hele lieve jongens in mijn kamer. Heel gezellig.
Wat ik nog niet wist van het hostel was dat ze ook huisdieren hadden. gister avond was ik aan het wachten op telefoontje van ouders. en kwam ik een kakkerlak tegen. Ik hoop dat ik niemand heb wakker gegilt maar ik heb me toch staan gillen. hahaha Nee hoor geintje! Ik heb niet staan gillen maar er waren andere mensen bij en het was me een chaos dat wil je niet weten.
Nou ik spreek jullie snel!
-X- -
26 November 2007 - 08:53
Christien:
Ja die tijd die erbij staat is geen lokale tijd hier. Dat wou ik nog even zeggen.
En oja als je je naam invult, graag ook even je achternaam. want er zijn meer mensen die jan heten...
Thanks!
Seeya!
-X-
26 November 2007 - 10:02
Ruud Ernestus:
Dag Christien, je bent al goed bezig en je ontmoet ook al leuke jongelui; dat geeft weer nieuwe positieve impulsen. Goed bezig.
Overigens, als je een nieuw verhaal toevoegd doe dat dan als "nieuw bericht" en niet als reactie op een bestaand. Bij nieuw krijgen we allemaal een e-mailtje dat er een toegevoegd bericht klaar staat. En dat is toch wel handiger.
Blijf goed eten en drinken en we kijken uit naar je volgende bericht.
Fam. Ernestus -
26 November 2007 - 17:49
Joris:
hee anne hoest? -
26 November 2007 - 18:52
Linda:
Hey Christien, leuk om te lezen over je grote avontuur. Ben blij dat alles goed is gegaan! Verder heel veel plezier daar en geniet alle leuke en mooie dingen en hou je wel in de gaten via je site!!:P
Kus Linda
27 November 2007 - 09:35
Sidney Wernsen:
Hoi Christien
Leuk te lezen van je reis, je hebt het prima naar je zin zo te zien. Pech van je camera zeg, dure grap.
Die restaurants hebben vaak geen alcohol vergunning, vandaar dat je je eigen drank mee kan nemen geloof ik. Ben ik ook een keer tegenaan gelopen. Best rar dat je geen pilsje kunt bestellen in een restaurant.
Veel plezier nog daar, zal zeker lukken.
groetjes