Kippenvel!!! - Reisverslag uit Twizel, Nieuw Zeeland van Christien Loo - WaarBenJij.nu Kippenvel!!! - Reisverslag uit Twizel, Nieuw Zeeland van Christien Loo - WaarBenJij.nu

Kippenvel!!!

Door: Christien

Blijf op de hoogte en volg Christien

02 Maart 2008 | Nieuw Zeeland, Twizel

Mensen, Na dat ik ruim een week heb gewerkt in de Kowhailodge in Methven was het natuurlijk tijd om te vertrekken. Ik ben donderdag ochtend 28 februari naar Geraldine vertrokken. Dit is een grotere plaats dan Methven. Ik heb de hele dag dat ik daar was mijn best gedaan om alles te bekijken wat er te zien viel, en dat is gelukt. Dus ik ben de volgende dag vertrokken naar Tekapo. In de ochtend heeft een duitser mij met de auto naar de bus gebracht om dat hij het niet aankon zien hoe ik erbij stond met mijn tas (ik was gigantisch aan het klungelen met mijn backpack). Uiteindelijk beneden in het dorp stond ik langs de weg waar de bus zou komen. Komt de bus chauffeur die mij naar Methven heeft gebracht van Christchurch me zeggen dat hij om het hoekje staat. Hij zag aan mijn naam dat ik die tante was die zo'n ophef stond te maken toen hij me in de middle of nowhere wou achterlaten (lees vorige bericht).

Dit heeft hij goed gemaakt door de beste plaats in de bus te reserveren voor mij. achter hem.

Dit was erg leuk omdat het uitzicht heel mooi was. Wat een mooi land!!!

Eerst allemaal mooie groene heuvels en na een tijd schoven er twee bergen opzij en was daar een heel mooi blauwer dan blauw meer.

Mensen er zijn geen 101 woorden voor en met mijn camera kan ik niet weergeven hoe mooi dit is. De kleuren op mijn camera zijn toch net anders dan in het echt welke stand ik ook gebruik.

Ik krijg er echt KIPPENVEL van. Zo mooi, puur en magisch is het hier. WAANZINNIG!

Ik heb eerst een wandeling aan de linkerkant van het meer gemaakt en daarna ben ik aan de rechterkant gaan wandelen.
Je hebt dus een meer wat super mooi is met daarom heen bergen. Echt super.

De volgende dag ben ik om 11uur met de bus naar Mount Cook gegaan.

Mensen weer zoiets! Die weg ernaartoe. We reden langs meer Pukaki. SUPER MOOI!

Daarna kwamen we in Aoraki/Mount Cook. Super!

Helaas zat het weer niet zo mee. Maar ik had zoiets ik ga me niet binnen laten zitten door de regen. Dus zo (ik geef het niet graag toe)eigenwijs als ik maar was, ging ik wandelen. Ik wou naar het Kea Point lopen, dit zou 1 uur duren. Maar ik moest het opgeven. Het regende te hard en het water stond te hoog ik kon er niet langs.
Toen ben ik gaan opwarmen bij de openhaard van Hotel Hermitage. Dit is het bekendste hotel van Nieuw Zeeland. Het heeft voor een lange tijd hier een monopoli positie gehad. Nu niet meer, ik sliep in een YHA hostel.

De dag heb ik het rustig aangedaan. En in de avond ben ik naar Chamois gegaan om te eten. Hier kregen we gratis drinken.
In de dorpjes zijn helemaal geen winkels of iets.

En de volgende dag toen ik weer wakker werd bleek het beter weer te zijn. Dus ik ben snel gaan inpakken en uitgaan checken van het hostel. En heb mijn spullen gepakt voor een wandeling naar het Kea Point.

Dit was een ongelovelijk mooie wandeling. Ik heb het snel gelopen. Maar dat was wel een beetje pittig want ondanks dat het weer wat helderder was regende het onderhand weer. Eenmaal helemaal uitgeput en blij bij het Kea Point... pakte ik mijn camera om het uitzicht vast te leggen. En ja hoor het mocht weer een keer niet. Mijn camera heeft het begeven%&*#&**&$$%%^&*

Ik heb honderd pogingen gemaakt om hem aan en uit te doen. Maar hij blijft zeggen dat ik geen orginele batterijen gebruik. Nou wedden van wel?

Nu heb ik geen foto kunnen maken van de Mount Cook! Ik kan wel janken!

Even snel zal ik mijn best doen om te omschrijven wat ik zag. (hier ben ik niet zo goed in maar goed...)

Eerst hele mooie gletsjers met blauw ijs erop. wat wolkjes ertegen aan. dan een rivier met grijs water (stof). En dan die verschrikkelijk mooie Mount Cook tussen twee andere bergen in. o wat baal ik ervan van mijn camera. Er zit niks anders op. Ik moet nog een keer terug komen!

Ook de wandeling terug was erg mooi! toen zag ik wat ik eerst in mijn rug had dit was ook verschrikkelijk mooi. Hier zijn heel veel scennes van de Lord of the rings opgenomen. En eenmaal terug heb ik me beloond met een kop koffie in het Hotel Hermitage. Ik heb hier nog 2 uur zitten loungen (ik moest toch wachten op de bus die me naar Twizel zou brengen).

Nu zit ik dus in Twizel. Dit is een beetje een saai dorp. Maar je hebt hier wel een supermarkt. Dus ik kan hier weer eten kopen. Het is hier wel erg duur maar ja ik heb weer eten en daar ben ik wel erg blij mee. Dus ik heb vanavond weer gekookt en ga zo dalijk weer slapen.
Morgen heb ik om 12.30 uur een bus naar Omarama. Kijken wat dat is.

Het internet is heel duur hier. Ik heb een aantal mensen een mail belooft maar die komt er nog aan. Maar nu zit mijn tijd er weer op dus die hou je te goed.

Foto's gaat niet lukken op deze pc's uit het jaar nul. Dus houden jullie echt te goed. Ik beloof het!

Dikke kus

Take care!

• 02 Maart 2008 - 08:27

Louise:

Wow! Het moet daar echt prachtig zijn.
    Veel plezier.

• 02 Maart 2008 - 11:40

Phia:

Wat een grootse indrukken doe jij op daar!
    Maar wat is het %$#^&*@# dat je fototoestel het af laat weten. Waarom koop je geen ansichtkaarten? Doe een paar in een enveloppe en stuur ze naar huis. Wij verzamelen ze graag voor je.

Een dikke kus terug

Liefs, papa en mama.

• 02 Maart 2008 - 12:10

VANRIETJES:

Hoi Cristien,
    Allereerst nog bedankt voor je reaktie naar de zuidafrikaantjes, ze hebben het daar super, maar jij ook zo te lezen, wat een reiservaring en wat zie je veel, jammer van je fototoestel, maar alles wat je meemaakt en ziet is bijzonder en zal je altijd bijblijven; wij blijven je volgen.
    P.S. de zuidafrikaantjes kunnen maar heel moeilijk op internet, dus ik weet niet of ze je kunnen volgen, maar ik hou ze wel op de hoogte.
    groetjes van de slobjes

• 02 Maart 2008 - 12:58

Ruud & Cora Ernestus:

Dag Christien. We zien dat je weer terug bent van aroundtheglobe.nl. Maakt eigenlijk ook niet uit.
    Nieuw Zeeland is inderdaad een schitterend land; geniet ervan.
    Zijn de batterijen wel goed opgeladen? Stap anders even een fotowinkel binnen, die zal toch wel ergens zijn...
    En ansichtkaarten zijn natuurlijk ook een goed idee.

Blijf genieten en groeten van
    Ruud & Cora

• 02 Maart 2008 - 14:00

Lorraine:

hai schat, heb toevallig van de week rtl travel gezien met chris zegers die ook in nieuw zeeland was en alles zag er inderdaad zo mooi uit!! jammer van de camera, maar gelukkig zit het in je hoofd en kan je er altijd aan terug denken. heel veel plezier
    kus!