2008!!! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Christien Loo - WaarBenJij.nu 2008!!! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Christien Loo - WaarBenJij.nu

2008!!!

Door: Christien

Blijf op de hoogte en volg Christien

04 Januari 2008 | Australië, Sydney

Op 31 december vroeg in de morgen ben ik op gestaan om alles te gaan doen.
We zijn om half elf vertrokken van circular quay waar we met de ferry naar de toronga zoo zijn gegaan. Hier zijn we naar een plekje gewandeld waar we zouden gaan zitten. De wandeling was erg mooi. Dat moet je gewoon zien, dat kun je niet beschrijven.

Eenmaal op het strand aamgekomen hadden we goede plekken. We zijn hier gaan zitten. Maar al snel kwamen we erachter dat het geen echt goede plekken waren omdat het zonnig was. En plekjes met schaduw waren ver te zoeken. Het kleine plekje waar dan uiteindelijk schaduw was, daar ging iedereen schuilen. Dus stonden we daar echt als schapen dat kleine stukje schaduw te aanbidden.
Ik ben behoorlijk verbrand op oudjaarsdag. Er was een hele leuke sfeer op het grasveldje. Maar weinig mensen hadden hun zwemspullen meegenomen. Dus veel mensen zijn in hun ondergoed gaan zwemmen. Dat was wel heel appart. Ze wouden me het water in gooien maar dat is niet gelukt. pfff.
Toen het ging schemeren had je een mooi uitzicht op de skyline van sydney daar heb ik veel foto's genomen.
Eenmaal in de avond om 9 uur was er een voorspel van het grote vuurwerk wat er om 12 uur zou komen. Nou dat was een gigil. Er was echt een leuke sfeer.

En ja hoor toen gebeurde het. Het was half twaalf.... even later was het kwart voor twaalf.... ik was bezig met het expirimenteren van mijn camera, want in het donker is foto's maken net even anders. En op een gegeven moment was mijn accu leeg. Maar niet getreurd ik had nog een accu bij me. Dus moest het even uit mijn tas halen. Ik bukken. Kom ik omhoog was het twaalf uur geslagen. Ik had het helemaal niet doorgehad. Maar goed toen heb ik het vuurwerk maar gefilmd. Dit zal ik op dvd branden en dan heb ik weer meer plaats op mijn kaartje.
Het vuurwerk was heel mooi. Toen het vuurwerk afgelopen was gingen we weer terug naar de overkant. Maar toen was het een beetje dood. We moesten einde ver lopen in het stikke donker om een bus te krijgen want de ferry's gingen niet meer.
Toen is eigenlijk iedereen wel naar het hostel gekomen om daar nog even te zitten. Ik ben eigenlijk de hele nacht op het dak gebleven en heb daar gezellig zitten kletsen.

Volgende dag ben ik in de parken gaan hangen en vervolgens hadden we op het dak een nieuwjaars borrel. Maar iedereen was een beetje dood van de vorige dag. Volgende dag ben ik weer naar het park gegaan en heb ik een cashewnoot aan een kakatu laten zien... (Hierbij moet ik even zeggen dat ik zwaar verbrand ben op 31 december). Er kwamen wel 50 andere kakatu's op me af. En er zaten drie kakatu's op m'n schouders. Die beesten zijn echt zo lief, ze doen geen vlieg kwaad. Maar ik was dus zo rood als een kreeft en geloof me die poten van die beesten zijn groot, en dat doet zeer op verbrande schouders. Ik kreeg ze niet meer weg. Ze zaten op mij, m'n camera en mijn tas. Op dat moment heb ik me toch staan schreeuwen. hahaha maar nu moet ik er erg om lachen.

Gister heb ik mijn lenzen opgehaald. Ik natuurlijk blij dat ik niet meer met mijn bril hoef rond te lopen. Krijg ik gewoon de verkeerde sterkte lenzen. Terwijl ik honderd testen heb gedaan om erachter te komen wat ik heb. Nou daar ben ik niet blij mee. Ik ga zondag naar Tante Corry want ze zit nu in Brisbane en komt zondag terug. Dus dan ga ik er voor een paar dagen heen en dan moet ik dus weer terug naar Sydney om mijn lenzen op te halen. pff wat een gedoe.
Gisteravond hebben we een karaoke avond gehad. En echt het was gezellig.
Vanavond heb ik een indianen cowboy avond omdat Cindy (manager) jarig is. Ik kon vannacht niet slapen en ben er toen om half vijf uitgegaan ben toen snel gaan douchen en naar operahouse gegaan. om half zeven ben ik naar botanical gegaan. Dacht zal even wat kakatu's kaalplukken. nee hoor!
Maar ik heb daar wat veren verzameld en die bind ik dan vanavond om mijn kop.

Mensen ik laat het even hierbij!

En nog een keertje aan iedereen:

Een heel gelukkig 2008!!!!!!

P.S.

Voor de mensen die me willen mailen zouden jullie naar mijn gmail willen mailen in plaats van naar mijn hotmail?
christienvanloo@gmail.com

• 04 Januari 2008 - 00:10

Mario:

Leuk hoor, happy newyearr!!!!
    tot horens...

• 04 Januari 2008 - 10:36

Ruud @ Cora:

Christien, allereerst nogmaals een heel gelukkig 2008 met veel voorspoed (had ook al ee mail naar je gmail account gestuurd).
    Helaas had ik geen e-mail met de link van je laatste 2 berichten gekregen; zal ons e-mail adres maar weer toevoegen.
    Je zal ongetwijfeld genoten hebben van het vuurwerk in Sydney; hebber er ook iets van gezien op tv en vermoeden dat je daar wel aanwezig zou zijn.
    Blijf vooral genieten en we lezen wel als je er in geslaagd bent om een leuk baantje te vinden.

Groeten van Ruud, Cora en Remco Ernestus

• 04 Januari 2008 - 15:42

Phia:

Heerlijk is het te lezen dat het daar zo lekker warm is. En het is goed dat het hier in ieder geval kouder is want we willen nog wel even naar de sneeuw in februari.
    Doe je de hartelijke groeten aan tante Corry van ons.
    Liefs, ook van papa.

• 04 Januari 2008 - 19:46

Ilona:

Geweldig!! Zie het al helemaal voor me jij en die kakatu's!! Haha!!
    Happy new year!!
    Kus Iloon

• 10 Januari 2008 - 16:36

Helene En Aad:

Hallo meissie, jij ook een heel gelukkig jaar 2008 toegewenst.
    Hier in Groningen is het koud, brrr.
    Groetjes en hou je haaks.

• 11 Januari 2008 - 22:02

Vonny Snijders:

Hoi Christien, ik wens je een fantastisch 2008 toe!
    Het is hartstikke leuk om elke keer jouw verhalen te lezen.
    Ga zo door!
    Groetjes van ons allemaal hè!
    Doei!!!!

• 12 Januari 2008 - 06:09

Joris & Louise:

Sawadee mai khab anne,
    Alles ok? Hiero wel, nl. 30 c. heel mooi en lekker goedkoop. Wij hebben geen email adressen meegenomen dus hierbij gr aan meelezenden.
    Mazzeltof,
    Joris & Louigi

PS als je verder goedkoop wilt backpacken in een paradijs moet je echt naar Thailand: Koh Tao is prachtig om te duiken etc.

• 14 Januari 2008 - 20:14

Ryan:

Nou, ik ben super jaloers op mijn familie!!!!!!!