17 Maart 2008
Door: Christien
Blijf op de hoogte en volg Christien
17 Maart 2008 | Nieuw Zeeland, Nelson
Een schots meisje, twee duitse jongens en ik zijn met de auto naar Moeraki gegaan. Hier werden we bij aankomst al verwelkomt met een Yellow Eyed Pinquin. Heel schattig.
Toen liepen we iets verder en daar zagen we wat zeehonden op het strand liggen. Wij hebben van het klosje draad en het stokje een hengel gemaakt. En de jongens gingen daarmee vissen. De zeehonden waren om ons heen aan het spelen. Nou ik kan je vertellen dat was echt heel bijzonder.
Daarna zijn we weer terug naar Oamaru gegaan.
Er waren twee van ons die naar de Whiskey brouwerij wouden gaan. Ik heb helemaal niks met whiskey dus wou niet echt. Maar "mama" weer, heeft mij erheen geschopt, ze zei dat hoort bij je opvoeding, weer een missie. Nou ik kan je vertellen ik heb alle Whiskey's van NZ geprobeerd en het was echt de moeite waard. Ik heb er geen spijt van dat ik daarheen gegaan ben.
De volgende dag ben ik naar Dunedin gegaan. Eigenlijk als je naar Dunedin gaat moet je met de auto zijn dat je naar de Peninsula kan gaan. Ik heb me die dag een beetje vermaakt in de stad. Was leuk maar niet echt heel bijzonder.
De volgende dag ben ik naar Queenstown gegaan. Dat was echt WOOW! Het heet ook niet voor niks Queenstown. Ik kwam in de avond aan en de buschauffeur heeft voor mij naar een hostel gezocht. Want alle hostels zaten al vol. Dit scheelde mij weer een aantal km met een backpack lopen. pff.
De tweede dag ben ik een berg gaan beklimmen. Hier had je een mooi uitzicht over Queenstown.
De derde dag ben ik richting Frankton gelopen dat was een pittige wandeling. Aan het eind van de wandeling kwam ik wat mensen tegen van mijn hostel. Ze vroegen me mee te doen met een frisbey golf baan. Er was een 18 holes frisbey golf baan. Dit was wel lache.
En nee ik heb geen stoere dingen zoals skydiven of bungy jumpen gedaan. Reden temeer om terug te komen!!!
De volgende dag wat rond gelopen en daarna naar Wanaka gegaan.
Wanaka is weer heel anders. Het is heel rustig friendelijk stadje. De eerste dag daar heb ik het rustig aangedaan. De tweede dag heb ik een zware wandeling gemaakt. Het leek wel een sprookje de omgeving waar ik liep. Het was echt heel mooi. Het weer was ook heel warm.
De volgende dag ben ik naar Fox Glacier gegaan. Hier kwam ik rond een uur of vier aan. Ik ben toen eerst een hostel gaan zoeken en toen ben ik naar het Lake Matheson gelopen. Dit is een "reflection"/ "Mirror" lake. Het was heel mooi. Van daar uit kan je de Mount Cook weer zien dat vond ik heel leuk.
In het dorp was helemaal geen supermarkt of iets. In de avond zat ik te praten met wat mensen en die hadden het over "glow wormen" ik geloofde daar niks van dus ze gingen het me laten zien. We zijn in de avond naar het begin van een wandeling de "Minnehaha walk" gelopen. In het pikke donker. En toen zag je allemaal witte puntjes die licht gaven. Het was zo donker dat we elkaar ook niet zagen. en die wormen zag je wel duizenden. Dat was echt heel mooi om te zien.
Toen we uit het regenwoud kwamen en omhoog keken, zagen we het kruis en de melkweg. Ook heel appart. Dit waren niet duizenden sterren maar misschien wel miljoenen! Toen moest ik echt even in mijn arm knijpen of ik niet droomde. Dit was echt heeel mooi!
De volgende dag hebben we vroeg in de ochtend een mountain bike gehuurd. En zijn weer naar het Lake Matheson gefietst. Nu had ik wel mijn camera bij me de dag daarvoor niet omdat de batterij op was. Ik heb wat foto's gemaakt daar en we zijn weer terug gefietst. Dit was even haasten want ik moest me uitchecken.
Ik had een bus gebookt voor die middag naar Franz Josef. Toen ben ik rond een uur of elf nog even gaan liften naar de parkeer plaats van de fox glacier want die wou ik wel zien. De eerste auto die stopte gelijk. Er zaten geemigreerde mensen uit Taiwan in. Hele lieve mensen. Met hun ben ik ook naar de Gletsjer gelopen. En ze hebben me ook weer terug naar het dorp gebracht. Onderweg kreeg k allemaal fruit van ze. Het was heel gezellig. Dit was de eerste keer dat ik had gelift. En het was me echt heel goed bevallen.
Eenmaal terug in het dorp had ik nog wat tijd over. Dus heb ik nog snel de hele "Minnehaha walk" gedaan. Kom je net terug van een gletsjer loop je een tijdje later in het regenwoud. Een apparte ervaring.
Toen ben ik dus in de middag naar Franz Josef gegaan. hier kwam ik ook weer laat in de middag aan. Snel hostel gezocht. Daarna wat rond gelopen. En hier was het regenwoud weer anders. Heel mooi!
Volgende dag ben ik verhuisd van hostel in de ochtend. Na de lunch heb ik weer een wandeling gedaan. de "terrace walk" hier had je overzicht over de rivier. Daarna weer langs de weg gaan staan. Met mijn duim omhoog. En ja ik werd weer door de eerste auto meegenomen.
In het dorp was ik nog naar de informatie site gegaan. Hier hebben ze me op het hart gedrukt dat ik niet de rivier mocht oversteken want dat zou gevaarlijk zijn. Eenmaal daar ben ik gaan wandelen. En toen zag ik de Gletsjer... en ik zag een rivier... Je mocht de rivier alleen oversteken met een gids. Maar op het moment dat ik daar was was er een groep met een gids aan het lopen. Dus ik heb goed gekeken hoe ze liepen. En toen ben ik ook de river op gegaan. Het was heel zwaar want je liep over de stenen. En ik moest klimmen en over die stenen dat was best zwaar.
En ik moest opletten dat het water niet hoger werd. Dus ik heb met hoge concentratie daar gewandeld. En op een gegeven moment moest ik een hoekje om. Dit was echt bloed zweet en tranen. want op een gegeven moment durfde ik niet meer. want de stenen lagen bijna allemaal los. Er was nog een andere eigenwijze man. En die heeft me het hoekje om geholpen. Want dat ijs dat moest ik halen. En toen heb ik er nog een half uur over gedaan om het ijs aan te raken. Toen ik weg liep van het ijs vielen er brokken ijs naar beneden. Het was wel echt gevaarlijk wat ik deed. Achteraf ben ik er erg trots op dat ik dit gedaan heb. Eenmaal terug op het vaste land ben ik daar nog snel een berg beklommen. en bovenaan had je een lookout point daar heb ik wat foto's gemaakt en ben ik zo klungelig geweest om mijn zonnebril van mijn hoofd af te slaan. Toen moest ik over een hekje klimmen om hem te halen. Ik hoorde mensen in het nederlands praten en kwam met hun in gesprek. Zij hebben mij weer terug gebracht naar het dorp.
De volgende dag ben ik naar Hokitika gegaan. Hier was veel Jade steen. Dit kon je vinden op het strand. Jade dat is een groene steen. Ik heb wat groene stenen gevonden maar geen idee of het Jade steen is.
Om eerlijk te zijn vond ik Hokitika een beetje saaie stad. Ik heb er nog naar zonsondergang gekeken. Maar het werd koud dus snel naar hostel gegaan.
De volgende dag ben ik naar Nelson gegaan. Onderweg is de bus gestopt bij Punakaki. De pannekoek rotsen. Hier heb ik wat foto's gemaakt. Ik heb ze niet echt zien spuiten. Maar wel een beetje water wat eruit kwam gezien. Zonder het spuiten zijn de pannekoek rotsen ook mooi.
De weg naar Nelson was echt heel mooi. Ik in de avond langs 3 hostels gegaan. Veel zat vol. Gelukkig zat Paradiso niet vol daar zit ik nu. Ik wil morgen naar Abel Tasman gaan. Om precies te zijn naar Marahau. Dus ik moet er nu een eind aan breien en dan ga ik mijn ticket kopen want dat zit niet in het pakket van mijn flexipass.
En mijn vlucht terug naar Brisbane die zal ik gaan veranderen waarschijnlijk word dat 31 maart.
17 Maart 2008 - 04:28
Christien:
Ben ik weer even.
Het is me nog niet gelukt een ticket voor abel tasman. maar dat gaat me wel lukken hoor!
Maar ik was nog vergeten dat ik gister lekker in de sauna gegaan was voor mijn benen die behoorlijke spierpijn hebben. En daarna lekker in de jaccuzi met uitzicht op weer de melkweg. Ja dat moest ik even kwijt. Nu ga ik ergens anders een ticket proberen te bemachtigen!
Laterz! -
17 Maart 2008 - 09:46
Frits:
heel veel gedaan, je bent wel aktief, knipperden de glow wormen of bleven ze aan? ammuseer je
Frits -
17 Maart 2008 - 19:35
Phia:
Wat een schitterende belevenissen allemaal.
Denk alsjeblieft aan ons en neem niet zulke risico's. We willen nog langer meegenieten.
Heel veel liefs en
xxxxxxxxxx
mama. -
18 Maart 2008 - 07:31
Evelien:
hey!!
Leuk weer allemaal om te lezen....
lekker aan de wiskey gezeten....(-; hihi
Liefs -
18 Maart 2008 - 14:40
Leon:
Hee Crisje zit weer je avonturen te lezen en vind t echt cool dat je t zo naar je zin hebt schat. Vind t elke x weer leuk je verhalen te lezen. Ik ga over 1 week weer lekker op t strand werken,heb ik ook zin in maar had liever met jou meegegaan. Dikke ZOEN en have fun en kijk n beetje uit met dat liften van je!!! -
18 Maart 2008 - 16:40
Janny:
Joh wat een avontuur en een levenslessen doe je daar op ik geniet mee van je moed en doorzettingsvermogen je kan veel meer aan dan je denkt en al zijn sommige dingen gevaarlijk er bestaan ook nog zoiets als beschermengelen maar ik snap je moeder wel hoor als je mijn dochter was zou ik ook duizend angsten hebben maar wij hebben ook vertrouwen in onze kinderen en weten in ons hart dat ze echt niet alles op het spel zetten. Lieverd ik kijk uit naar je volgende mail en avontuur en ben in gedachten bij je. Ik lees ook alle verslagen van Remco met veel plezier het houd me van de straat. Ga zo door veel liefs Janny en Gerard-Jan -
20 Maart 2008 - 13:07
Ruud & Cora:
Hallo Christien, wat een verhaal weer. Volgens ons verveel je je geen moment. Maar dat moet ook niet, want er is natuurlijk veel te zien en te doen. Blijf vooral mooie foto's maken want dat is een blijfende herinnering.
Blijf genieten en af en toe iets spannends moet kunnen maar blijf ook attent.
Ruud en Cora Ernestus -
22 Maart 2008 - 07:40
Tara:
He meis,
Echt super gaaf wat je allemaal mee maakt. Ga zo lekker door en geniet ervan. Ik wacht weer tot je volgende verhaal.
xxxx -
27 Maart 2008 - 22:49
Ans:
Hoi Christien
Wat een belevenissen en wat een mooie natuur, leuk hoor de foto's.
Wel bijzonder zo in de jaccuzi naar de sterren kijken.
Groetjes van de Slobjes
R. A.